Снимки eurostatСъобщиха прекрасна новина за България.България се нарежда на първо място

...
Снимки eurostatСъобщиха прекрасна новина за България.България се нарежда на първо място
Коментари Харесай

Българската икономика е на първо място по ръст на парниковите газове в ЕС

Снимки eurostat

Съобщиха прелестна вест за България.

България се подрежда преди всичко в Европейския съюз по растеж на отделяните излъчвания парникови газове вследствие на икономическа интензивност. През първото тримесечие на тази година отделяните парникови газове в българската стопанска система скачат с 38% по отношение на същия интервал на предходната 2021 година, сочат данните на европейската статистическа работа Евростат.

Челната тройка се добавя от Малта (+21%) и Ирландия (+20%). Увеличение в отделяните излъчвания се регистрира в съвсем всички стопански системи на Европейски Съюз, което е индикация за възобновяване от COVID-19 пандемията.



Единствено Нидерландия (-9%) и Финландия (-9%) записват спад в парниковите газове вследствие на стопански интензивности. Челната позиция на България бива регистрирана на фона на лидерската позиция на страната ни по растеж на индустриалното произвеждане от началото на тази година. Въпреки нарастването в съвсем всички членки на Европейски Съюз, равнищата остават под предепидемичната 2019 година. През първите три месеца на 2022 година, стопанската система на Европейски Съюз е генерирала 1.029 милиарда тона еквивалент на въглероден диоксид (CO2 и други парникови газове). Това съставлява растеж от 7% и 6% надлежно по отношение на същите тримесечия на 2020 и 2021 година, само че спад по отношение на 2019 година. През 2019 година стопанската система на Европейски Съюз е генерирала 1.035 милиарда тона еквивалент на въглероден диоксид.

През първото тримесечие на 2022 година икономическите браншове в Европейски Съюз, виновни за отделянето на най-вече парникови газове са семействата (24%), производството и разпределението на електрическа сила и газ (21%) и производството (20%), следвани от земеделието (12%), превоза и складирането (10%). Емисиите парникови газове нарастват във всички браншове по отношение на същия интервал на 2021 година, като се изключи семействата, където равнищата остават на същото равнище (245 млн. тона CO2-eq). Най-висок растеж се регистрира в секторите превоз и депозиране (+21%), минно дело (+15%) и строителство (+11%), пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР